Adventní čas

Začátek adventního času v MŠ Kamarádka

 

V pondělí 28. listopadu se na zahradě v MŠ Zámecké konalo slavnostní „Rozsvěcení vánočního stromu“. Tuto radostnou událost si naše děti, jejich rodiče, sourozenci a prarodiče nemohli nechat ujít. Dokonce přišla i nebeská návštěva. Svatý Petr s andílkem navštívili děti v jednotlivých třídách již po ranní svačině. Ti dva se totiž od nebeské brány občas dívají, jak se nám ve školce daří. Proto se rozhodli, že půjdou hodné děti odměnit a ty druhé povzbudit. Andílek rozdával dětem hvězdičku z nebeské oblohy a svatý Petr slíbil, že, kdo ji bude pěkně opatrovat a dá si ji kolem krku, může se odpoledne vydat na procházku nebem.

Po odpoledním odpočinku čekalo na děti a jejich doprovod svatopetrské přivítání u nebeské brány. Posilněni perníčky prošli do nebe a začali se rozhlížet, jak to tam nahoře chodí. Ostatní svatí mají bohužel před narozením Ježíška spoustu práce, a tak nechali dětem na svých obláčcích různé úkoly a povídání o nich. Děti se dozvěděly něco o svaté Lucii, Barboře, Mikuláši i dalších.

V průběhu celé akce se mohli všichni ohřát teplým čajem nebo kávou a dát si k tomu něco sladkého. Zároveň probíhal jarmark vánočních výrobků našich dětí.

Ve čtyři hodiny jsme se všechny třídy připravily na vystoupení. Kytičky, Motýlci, Berušky i Včelky měli možnost svým rodinám předvést pásmo básniček a písniček. Společným tancem se světýlky jsme se naladili na pravou vánoční atmosféru a po napočítání do deseti se rozzářil vysoký vánoční strom jasnými světly.

Nezbývalo, než všem našim dětem a jejich rodinám popřát krásné a klidné vánoční svátky a čtenářům přejeme šťastný, radostný a pohodový nový rok 2023.

 

Kolektiv MŠ Zámecká v Jilemnici

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Eva Vaníčková
-zástupkyně ředitelky


Lidmila Fischerová
Bc. Diana Hloušková (MD)
Soňa Sofie Hlídková
Jitka Hofmanová
Bc. Věra Janovská
Jana Jezdinská
Mgr. Markéta Kebrtová
Mgr. Monika Nosková
Veronika Nosková
Bc. Dana Novotná
-učitelky
Markéta Tringelová
- asistent pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ivana Jebavá
-administrativní pracovnice pro kuchyň
Margita Maršálková
-kuchařka
Kateřina Pochopová
-pomocná kuchařka
Marta Palasová
-školnice
Kateřina Brumlichová
-uklízečka
Aleš Pochop
-údržbář