Květen u Zajíčků

V květnu jsme se nenudili. Hned na začátku nás navštívilo divadlo, které mělo zajímavou formu, kdy pohádka byla hrána pomocí zrcadla. Také k nám přijela paní s Kapičkou Jarmilkou. Společně nám vysvětlovali koloběh vody a proč je pro nás důležitá. Děti si zkusily různé aktivity s vodou.

Den poté jsme se vydali do prostor ICM na besedu s paní spisovatelkou Andreou Popprovou, která vybrala jednu ze svým mnoha knih, Medový domeček a vyprávěla nám a ukazovala, jak taková knížka vzniká. Jak se dělají ilustrace a také, kde čerpá nápady na své knížky. Celé to bylo pěkně připraveno a děti to bavilo. V dalším týdnu jsme podnikli Stezku pro maminky. Každé dítko šlo společně se svou maminkou, plnili úkoly a na Hraběnce nás čekala káva a sladká odměna – vynikající makronky, které nám jedna z maminek upekla, děkujeme.

Na výlet jsme se vydali do Valteřic. Zde nad obcí v lukách se nachází Ohrada u Křížku. Zde jsou nádherní koníci. Děti přivezly mrkve a jablíčka a kdo se nebál, mohl je sám dát Vínovi, Tonymu a Slejvákovi, také je mohly vyčistit a nakonec se i svést. Dále děti zaujaly kočičky, které u koníků bydlí.

Naši předškoláci se vydali do školy na Nultou školičku, kde se seznámili s dětmi, se kterými budou po prázdninách chodit do školy a taky poznali své paní učitelky.

Také jsme s dětmi pokračovali v projektu Recyklohraní. V rámci toho jsme se vydali po stopách Slejváka potravinového. Učili jsme se, jak neplýtvat potravinami a hráli jsme si na farmáře, abychom věděli, kolik práce stojí něco vypěstovat anebo se starat o zvířata, které chováme pro náš užitek.

Ke konci května pro nás paní učitelka Káťa a Marcelka připravily stezku na zahradě v rámci Dne dětí. Tam jsme si v zábavných úkolech procvičovali své smysly. Na konci nás čekala odměna. Den dětí jsme si moc užili.

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Mgr. Monika Králová, MBA
-ředitelka školy


Mgr. Jana Klikorková
-statutární zástupkyně ředitelky a zástupkyně pro pracoviště Roztocká


Bc. Jitka Nosková
Mgr. Jana Hanušová
Mgr. Lucie Čadanová
Mgr. Žaneta Valentová
Blanka Lamačová, Dis.
Lucie Horáčková, Dis.
Štěpánka Chlumská
Kristýna Bielicová, Dis.
Kateřina Kozáková, Dis.
Eva Matyášová
-učitelky


Milada Tužová
Miroslava Zimčáková
Marcela Streitová
-asistenti pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ing. Marie Hájková
-vedoucí ekonomického úseku
Veronika Holmanová
-vedoucí školní jídelny
Jiřina Šírová
-hlavní kuchařka
Romana Zahradníková
- kuchařka
Jana Brožová
-pomocná kuchařka
Markéta Zuzánková
-školnice
Jana Valášková (zástup za paní Málkovou)
Zuzana Málková
-uklízečka
Michael Pitra
-údržbář