Květen u Ježečků

Čas nám letí a opět se nám blíží konec školního roku. Z důvodu rekonstrukce II. etapy MŠ Zámecká, která začíná od června, poskytneme zázemí našim kamarádům, tentokrát ze třídy Motýlci a Kytičky a rádi je přivítáme mezi námi, aby i oni mohli prožít klidné zakončení školního roku v prostředí MŠ. Pro třídu Ježečků byl tedy květen poslední měsíc v tomto celkovém složení, proto jsme si ho náležitě všichni užili.

Začátek měsíce jsme otevřeli dveře všem novým kamarádkám a kamarádům, kteří plánují posílit naše dětské řady v mateřské škole a všechny nové návštěvníky jsme moc rádi přivítali mezi námi a nechali je u nás celé dopoledne pohrát.

V dalším týdnu nebyla o akce nouze. Hned v pondělí jsme přivítali ve školce netradiční divadlo s pohádkou „Nádherné úterý“. Představení bylo jiné, než jsme zvyklí, ale všem se nám moc líbilo, bylo velice originální.

Velice zajímavý a poučný program nás čekal ve čtvrtek. Program H2O – Vodohospodář, byl zaměřen na koloběh vody a šetrné zacházení s vodou. V rámci dobrodružného objevování, které děti s kapičkou Jarmilkou čekalo, se malí badatelé dozvěděli, kde všude se voda schovává. Jarmilka jim ukázala, komu všemu voda slouží. Děti se na vlastní kůži přesvědčily o tom, že cesta vody do lidských domovů může být pěkně zapeklitá. Děti měly pochopit, proč je pro Jarmilku tak důležité být užitečná. Sama kapička Jarmilka také všem dětem představila možnosti, jak s vodou šetřit. Děti byly aktivně zapojeny do všech aktivit a byla podporována jejich přirozená zvídavost a především šlo o vytvoření kladného vztahu dětí k vodě, pochopení cyklu vody na planetě, pochopení, proč a jak šetříme s vodou a také jak se k nám dostává pitná voda. Další informace děti získaly prožitkem, především formou hry, protože tak si lépe a snáze vše zapamatují a pochopí. Program se nám velice líbil a jsme rádi, že jsme mohli program uvítat v naší MŠ.

Následující den už nás čekal program, pořádaný Městskou knihovnou v Jilemnici v prostorách ICM. Zde jsme se setkali se spisovatelkou Andreou Popprovou, která nám přijela představit své krásné knížky a podrobněji popovídat o jedné z nich, tou byla knížka „Medový domeček“. Dále jsme se dozvěděli o tom, jak knihy vlastně vznikají, zaznamenaly jsme průběh vzniku celé knížky. Povídání bylo velmi příjemné a poučné, nejen pro děti.

V dalším týdnu jsme u nás ve školce opět přivítali děti ze ZŠ Jana Harracha a jejich paní učitelku. Byl pro nás připraven program zaměřený na téma Rodina, čtení spojené s aktivitami. Jako vždy to bylo setkání velice příjemné a přínosné a moc děkujeme za milou návštěvu.

V pátek jsme si domluvili návštěvu u hasičů v Jilemnici, která se nám všem moc líbila a všichni jsme si odnesli plno zážitků. Od zkoušení hasičské výstroje, po samotné používání hasičské techniky. Děkujeme hasičům za vstřícnost a za čas, který nám věnovali. Byl to skvělý zážitek.

Čas letí stále rychleji a už nám zbývá poslední týden. Proto jsme se rozhodli, že pojedeme na výlet. Vyrazili jsme z kraje týdne do Špindlerova mlýna, kde jsme pozorovali krásy přírody, navštívili zvířátka, samozřejmě nemohla chybět návštěva hřiště a zmrzlina. Dále jsme navštívili muzeum Lega, kde jsme mohli spatřit, např. našeho pána hor „Krakonoše“ a další krásné exponáty. Děti si pohrály s legem, stavěly podle své fantazie, pohrály si v dětském koutku a plní zážitků jsme se vraceli autobusem zpět domů.

Poslední květnový den byl pro děti připraven zážitkový „Dětský den“ na zahradě MŠ, zaměřený na smysly. Děti si prošly 6 stanovišť – zrak, čich, chuť, sluch, hmat a překážkovou dráhu. Na všech stanovištích si vyzkoušely, jak jsou jejich smysly bystré a vnímavé. Odměnou jim byla miska jahod a stolní hra, kterou budou moci děti hrát ve školce po celý rok. Velké díky patří šikovným paním učitelkám, které se postaraly o přípravu skvělého a originálního dne pro děti.

Na samotný závěr Vám chci moc poděkovat za přízeň a popřát Vám, ať jsou další chvíle v MŠ pro Vás a Vaše děti jen příjemné, radostné a zkrátka skvělé, ať už v té, či oné třídě. Ve všech třídách jsou a nadále budou hodné, milé a skvělé paní učitelky, které Vaše děti rády povedou a které spolu všechny dohromady vytvoří dětem krásné chvíle ve školce, plné zážitků a dobrodružství 😊. JK

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Mgr. Monika Králová, MBA
-ředitelka školy


Mgr. Jana Klikorková
-statutární zástupkyně ředitelky a zástupkyně pro pracoviště Roztocká


Bc. Jitka Nosková
Mgr. Jana Hanušová
Mgr. Lucie Čadanová
Mgr. Žaneta Valentová
Blanka Lamačová, Dis.
Lucie Horáčková, Dis.
Štěpánka Chlumská
Kristýna Bielicová, Dis.
Kateřina Kozáková, Dis.
Eva Matyášová
-učitelky


Milada Tužová
Miroslava Zimčáková
Marcela Streitová
-asistenti pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ing. Marie Hájková
-vedoucí ekonomického úseku
Veronika Holmanová
-vedoucí školní jídelny
Jiřina Šírová
-hlavní kuchařka
Romana Zahradníková
- kuchařka
Jana Brožová
-pomocná kuchařka
Markéta Zuzánková
-školnice
Jana Valášková (zástup za paní Málkovou)
Zuzana Málková
-uklízečka
Michael Pitra
-údržbář