Duben u Soviček

V jedné moudré knize se píše: „Duben, ještě tam budem“. A taky jsme tam byli. Po krásných slunečných velikonočních dnech, jsme ještě rádi oblékli rukavice a čepice, aby nám na procházkách nebyla zima. A jak jsme se těšili na oběd do tepla školky!

Chladné dny nám zpestřily děti ze ZŠ J. Harracha z 5. třídy s p. uč. Zelenkovou. V rámci projektu „Starší děti čtou mladším“ k nám zavítaly ve středu 10. 4. 2024 s četbou, hádankami, básněmi, zpěvem a tancem na téma zvířátka a jejich mláďátka. Sovičkových dětí bylo ten den 17. Náhoda tomu chtěla, že páťáků bylo stejně :-). Zpočátku nastalo ve třídě až překvapivé ticho – to si totiž sovičkové děti obdivně prohlížely velké školáky a velcí školáci chvilinku překonávali stud. Brzy to ale u nás hučelo jako v úlu. Chvíli se hádalo (jako hádanky), chvíli se básnilo, chvíli se odměňovalo, pořád se smálo a taky hrálo a zpívalo. V tu chvíli už chtěly nohy tančit, tak jsme se společně zahřáli u mazurky a ptačího tance. Bylo to milé, krásné a obohacující pro všechny zúčastněné. Děkujeme.

V půlce měsíce k nám přišlo nové zpestření. Tentokrát jím ještě i je praktikantka Lucka, která studuje 2. ročník pedagogické fakulty v Liberci. Hned všechny děti přišly na to, že má dobré srdce a je s ní legrace. P.uč. Káťa byla dojatá, protože tuhle Lucku měla kdysi dávno u sebe ve třídě. K nevíře, jak ten čas utíká.

Aby toho dojetí nebylo málo. Tak na předškoláky čekala týden po Zápisu do ZŠ Noční školka. A to je takový pomyslný start k závěrečnému loučení, vzpomínání, zkrátka k odchodu do 1. třídy. Letos jsme si na Noční školce zaskotačili v bazénu, pak jsme se s hladovými bříšky doslova vrhli na pizzu, úkoly duchů jsme splnili na jedničku, vyrobili jsme si vzpomínku na tento okamžik a hlavně jsme VŠICHNI absolvovali stezku odvahy. Uf. To teda bylo! To raději ani rozepisovat nebudeme.

V dubnu jsme zažili jednu premiéru. Příjezd sférického kina. Ptáte se, co to je? Přeci veliký stan až do stropu. Vau. Všichni jsme se do něj vešli a pohodlně si lehli. Pak začal příběh Tajemství stromu. Beruška Dorotka s kamarády nám představila, co je to strom – opadavý a neopadavý, jeho hlavní části (kořeny – kmen – koruna), jak jí a pije (z kořínků až po listy), proč listy opadávají (strom jim přestane dodávat tekutinu), jak listy dýchají (z rubu na líc) a mnoho dalšího. Vše v poutavé pohádkové formě s mikroskopickým detailem. Připadali jsme si jako skuteční broučci.

Poslední dubnový den již tradičně patřil čarodějnicím, čarodějnickým úkolům a čarodějnickému vaření lektvaru na školkové zahradě. A to bylo prima. To jsme se mohli dosyta vydovádět a proletět na košťatech. Děkujeme Vám rodičům za překrásné vyzdobení dětí, které této akci dodalo ten správný šmrnc.

A co přinese květen? Jednu důležitou událost, která je hodna oslavy. Maminka s celou rodinou bude mít svátek. Už teď se těšíme na příjemné setkání s Vámi ve středu 15.5.2024. Přijďte!

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Mgr. Monika Králová, MBA
-ředitelka školy


Mgr. Jana Klikorková
-statutární zástupkyně ředitelky a zástupkyně pro pracoviště Roztocká


Bc. Jitka Nosková
Mgr. Jana Hanušová
Mgr. Lucie Čadanová
Mgr. Žaneta Valentová
Blanka Lamačová, Dis.
Lucie Horáčková, Dis.
Štěpánka Chlumská
Kristýna Bielicová, Dis.
Kateřina Kozáková, Dis.
Eva Matyášová
-učitelky


Milada Tužová
Miroslava Zimčáková
Marcela Streitová
-asistenti pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ing. Marie Hájková
-vedoucí ekonomického úseku
Veronika Holmanová
-vedoucí školní jídelny
Jiřina Šírová
-hlavní kuchařka
Romana Zahradníková
- kuchařka
Jana Brožová
-pomocná kuchařka
Markéta Zuzánková
-školnice
Jana Valášková (zástup za paní Málkovou)
Zuzana Málková
-uklízečka
Michael Pitra
-údržbář