Březen u Zajíčků

V měsíci březnu jsme toho stihli poměrně hodně. Zahájili jsme ho tématem o povolání, které nás dovedlo na zajímavá místa.

Nejdříve jsme se šli podívat na vlakové nádraží v Jilemnici, kde jsme viděli paní výpravčí. Když jsme nastoupili do vlaku směr Martinice v Podkrkonoší, potkali jsme pana strojvedoucího a lístky nám označil pan průvodčí. Další den nás pan starosta Hlaváč přijal na radnici, kde nás provedl a vzal nás také nahoru na věž, kde se nacházejí hodiny. Jako další nás čekala návštěva železářství Hornig, kde nás pan Hornig provedl, ukázal, co vše se tam dá koupit, jak se zboží balí a také jsme si mohli zkusit vrtat, zatloukat a potěžkat si motorovou pilu nebo nůžky na keře. Společně s ním jsme dokončili hmyzí hotel. Jiný den jsme šli na obvodní oddělení Policie ČR v Jilemnici. Zde nás čekal pan policista, který nám povídal o tom, co vše musí dělat, co k tomu potřebuje a tak. Mohli jsme si vyzkoušet želízka, vesty, helmy a také nás pustil do policejního vozu. Poslední návštěva, týkající se tématu povolání, byla u profesionálních hasičů. Pan hasič nám představil práci hasičů, jak všude vyjíždějí a na co přesně je volají. Ukázal nám hasičské auto a co vše v něm vozí. Zkusili jsme si stříhat nůžkami, které stříhají plechy auta při autonehodě. Potom nám pustil i poplach na základně, svezli jsme se na tyči a viděli zapnuté majáky.

Další zajímavostí byla návštěva žáků 5. třídy Základní školy Jana Harracha v rámci projektu „Starší děti čtou mladším“. Žáci si pro nás připravili básničky a písničky spojené s jarem. Také zahráli divadlo ,,Jak Křemílek s Vochomůrkou seli semínko“. Společně jsme si vyrobili papírovou kytičku a vymalovali obrázky. Zahráli jsme si pohybovou hru na semínka a nakonec jsme obdrželi křemílkovské medaile. Celá návštěva byla moc hezká a udělala radost na obou stranách. Také proběhlo jarní focení a navštívil nás vážený pan kouzelník a společně s některými dětmi nám předvedl fascinující kouzla a triky. Nakonec vykouzlil i živého králíčka.

Kromě toho všeho jsme se připravovali na blížící se Velikonoce. S rodiči jsme si vyrobili velikonoční výtvory, také jsme si zaseli řeřichu a prošli jsme si velikonoční stezku, při které jsme plnili úkoly, které byli s Velikonoci spojeny. Naučili jsme se básničky a písničky, které jsme předvedli v Pečovatelském domě. Se seniory jsme společně také vyráběli.

 

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Mgr. Monika Králová, MBA
-ředitelka školy


Mgr. Jana Klikorková
-statutární zástupkyně ředitelky a zástupkyně pro pracoviště Roztocká


Bc. Jitka Nosková
Mgr. Jana Hanušová
Mgr. Lucie Čadanová
Mgr. Žaneta Valentová
Blanka Lamačová, Dis.
Lucie Horáčková, Dis.
Štěpánka Chlumská
Kristýna Bielicová, Dis.
Kateřina Kozáková, Dis.
Eva Matyášová
-učitelky


Milada Tužová
Miroslava Zimčáková
Marcela Streitová
-asistenti pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ing. Marie Hájková
-vedoucí ekonomického úseku
Veronika Holmanová
-vedoucí školní jídelny
Jiřina Šírová
-hlavní kuchařka
Romana Zahradníková
- kuchařka
Jana Brožová
-pomocná kuchařka
Markéta Zuzánková
-školnice
Jana Valášková (zástup za paní Málkovou)
Zuzana Málková
-uklízečka
Michael Pitra
-údržbář