Co jsme prožili v květnu u Včeliček

Květen byl ve Včeličkách opět velmi aktivní, plný zajímavých témat a akcí.

Na začátku května se k nám přišly podívat děti, které do naší třídy nastoupí v září. Mohly si vyrobit z korálků náramek, vybarvit omalovánku a pohrát si v herně. Viděly, jak to u nás chodí a jejich maminky se mohly ptát na vše, co je zajímalo.

Projekt H2O dne 6.5. byl pro nás velice obohacující. S kapičkou Jarmilkou jsme se dozvěděli, kde všude se voda schovává a komu všemu voda slouží. Objevovali jsme a přesvědčovali se praktickými dovednostmi a ukázkami, jak je voda užitečná, vzácná a jak s ní správně hospodařit. Na závěr jsme si vyzkoušeli koloběh vody.

Abychom potěšili maminky, které mají v květnu svátek, začali jsme již s předstihem tvořit několik dárků a přání s překvapením uvnitř. Vyzkoušeli jsme si nové techniky tvoření, sázeli květiny, tvořili šperky a nakonec měly děti hned několik dárečků a potěšily i maminku své maminky :-).

Další týden jsme s Májou létali po louce a kolem vody, dozvěděli jsme se mnoho informací a zajímavostí ze života zvířat žijících ve vodě a u vody a důkladněji jsme si povídali o hmyzu a především včelkách.

Dne 14.5. jsme se všechny Včeličky vyfotily v prostředí zámeckého parku, abychom mohli vzpomínat na společné dny ve školce.

Předposlední týden byl velmi pestrý. Poznávali jsme zvířata a jejich mláďata. V pondělí 20.5. k nám zavítali žáci ze základní školy s projektem „Velké děti čtou malým“, tentokrát s tématem Integrovaný záchranný systém. Nejdříve našim dětem dávali hádanky, poté přečetli Hasičskou pohádku a dále si otázkami ověřili, jestli Včeličky pozorně poslouchaly. Připomněli jsme si důležitá telefonní čísla v případě nouze a na závěr jsme se naučili krátký tanec s doprovodem hudby.

Sportovní školička nám skončila 21.5. Děti si v průběhu všech lekcí vyzkoušely různá cvičení, sporty a posilování zábavnou formou. Na závěr poslední lekce byly děti odměněny medailí. Dětem se sportování velmi líbilo a vždy se na každou lekci moc těšily.

22.5. k nám přijela paní tanečnice, které se podařilo na školkové zahradě roztančit celou školku. Naučila děti krátké taneční sestavy, u kterých se děti pořádně protáhly. Na závěr si vyzkoušely tancovat i s pompóny.

A jelikož jsme třída předškoláků, děti obdržely pozvánku na Nultou školičku, která se konala 23.5. V tento den se děti po obědě buď s rodiči, nebo paní učitelkou, s batůžkem, penálem a přezůvkami vydaly do školy, kde na ně čekaly jejich budoucí paní učitelky 1. třídy. Společně se přivítali a seznámili, potom děti usedly do lavice ve třídě a měly zkušební první hodinu. Po Nulté školičce na každé dětské tváři zářil úsměv. Děti byly nadšené a celé odpoledne vyprávěly, co ve škole zažily.

27.5. jsme ve třídě oslavili zlatou medaili z MS, kterou den předtím získali naši hokejisté. Ukázali jsme si a vyzkoušeli hokejovou výstroj, vyrobili si fanouškovskou čelenku a dále povídali o naší zemi, symbolech a poslechli si státní hymnu. Včelka Mája nás další dny seznamovala s kontinenty a lidmi celého světa. V pátek 24.5. se školka proměnila ve šmoulí vesničku. Děti a paní učitelky přišli do školky jako šmoulové v modrém tričku, někteří dokonce jako skuteční šmoulové a šmoulinky. Na zahradě školky byla připravena stanoviště s různými aktivitami, které si mohli malí šmoulové procházet s rodiči po celé odpoledne. Altánek se proměnil v Gargamelův hrad, kde se mohlo tančit, paní kuchařky připravily modrou šmoulí hostinu. Za splněné úkoly děti dostaly šmoulí pexeso s fotografiemi paní učitelek.

Léto se nám nezadržitelně blíží, čeká nás s některými dětmi poslední společný měsíc. Připravujeme se na slavnostní Rozloučení s předškoláky, pilujeme poslední detaily a doufáme, že v tak výjimečný den nám bude přát počasí a bude krásně.

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Eva Vaníčková
-zástupkyně ředitelky


Lidmila Fischerová
Bc. Diana Hloušková (MD)
Soňa Sofie Hlídková
Bc. Věra Janovská
Jana Jezdinská
Mgr. Markéta Kebrtová
Mgr. Monika Nosková
Veronika Nosková (MD)
Bc. Dana Novotná
-učitelky
Markéta Tringelová
- asistent pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ivana Jebavá
-administrativní pracovnice pro kuchyň
Margita Maršálková
-kuchařka
Kateřina Pochopová
-pomocná kuchařka
Marta Palasová
-školnice
Kateřina Brumlichová
-uklízečka
Aleš Pochop
-údržbář