Co jsme prožili v březnu u Včeliček

Po jarních prázdninách se na naše předškoláky přišly podívat paní učitelky ze školy. Včeličky a Berušky měly seznamovací zábavné dopoledne s různými aktivitami.

 

Také proběhla další vydařená akce s paní Hřibovou, tentokrát venku v zámeckém parku. Zkoumali jsme žížaly, hledali je v zemi a dozvěděli se o nich mnoho zajímavostí. Vyrobili jsme si vlastní žížalu z drátku. Jednu žížalu jsme si odnesli do třídy ve sklenici s pískem a hlínou ke zkoumání.

 

Březen byl také ve znamení hudby. Navštívil nás pan Štursa se svými africkými bubny a  dalšími nástroji. Hudební pohádkou nás přenesl do muzikoterapie a na konci společného času nás osvěžil kouzelnou vodou z indické mísy. Pro děti, které spaly, měl po obědě uspávací program. Když odpočívaly na lehátkách, přečetl jim pohádku, zazpíval a zahrál na hudební nástroje.

 

Aby nám zima odešla a přišlo jaro, naučili jsme se tematické básně, písně a taneček ve dvojicích. Děti si vyrobily Moranu z ekologicky nezávadných materiálů a společně jsme je odnesli k řece, kde si každý tu svou za doprovodu básní a písní hodil do vody. Bohužel jedna z nich neodplavala a také se nám po několika dnech vrátila zima a dokonce napadlo i trochu sněhu.

 

Na konci měsíce jsme společně upekli beránka. Děti si vyzkoušely, jak se taková forma musí dobře vymazat, těsto jsme společnými silami ušlehali a předali do kuchyně upéct. Beránek se nám povedl a domů si každý odnesl malý kousek na ochutnávku.

 

Budeme doufat, že nám bude v dalších měsících přát hezké počasí k aktivitám venku, podnikání dobrodružství a dlouhým procházkám.

 

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Eva Vaníčková
-zástupkyně ředitelky


Lidmila Fischerová
Bc. Diana Hloušková (MD)
Soňa Sofie Hlídková
Bc. Věra Janovská
Jana Jezdinská
Mgr. Markéta Kebrtová
Mgr. Monika Nosková
Veronika Nosková (MD)
Bc. Dana Novotná
-učitelky
Markéta Tringelová
- asistent pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ivana Jebavá
-administrativní pracovnice pro kuchyň
Margita Maršálková
-kuchařka
Kateřina Pochopová
-pomocná kuchařka
Marta Palasová
-školnice
Kateřina Brumlichová
-uklízečka
Aleš Pochop
-údržbář