Březen ve školce Kamarádce

Bylo hezky teplo a tak jsme 13. března na zahradě naší školky probouzeli broučky ze zimního spánku. Prošli jsme si s rodiči Broučkovu stezku, plnili různé úkoly a nakonec jsme si s broučky zazpívali písničku „Probudil se malý brouček na stráni“. Snad nebylo na vstávání moc brzy a broučci nám ještě nenastydnou.

Ve středu 14. února jsme se ve školce fotili. Moc nám to slušelo a jarní fotky se opravdu povedly. To bude asi tím, že se na nás do okna přišlo podívat sluníčko, to je potom hned veseleji.

Sluníčko přivítalo na světě také spoustu mláďátek, která se narodila v pelíšcích, v chlívku nebo se vylíhla v hnízdech. My jsme si na ně ve školce hráli. Už víme, jak bučí telátko, mňouká koťátko, štěká štěňátko a taky jak mečí kůzlátko.

V úterý 20. března přijel do školky pan Štursa. Přivezl spoustu zajímavých věcí. Jestlipak víte, co je to kalimba, tibetská mísa, dešťová hůl, zvonkohra Koshi, bubny djembe, šamanský buben? Nevíte? To my už ano. Jsou to hudební nástroje, které jsme si poslechli a mohli si na ně také zahrát. V jedné tibetské míse jsme dokonce vařili kouzelnou vodu za studena, prostě kouzlo. Po obědě jsme si na lehátku ještě poslechli indiánskou ukolébavku Hou, hou watanaj a hru na píšťalu, která se jmenuje koncovka. To se nám to potom, panečku, spalo!

No a další týden už jsme se chystali na Velikonoce. Pondělí je modré, oblékli jsme si tedy modrá trička. Úterý je šedé. V šedých tričkách jsme košťátky smýčili prach a pavučiny, až vše svítilo čistotou. Paní uklizečka měla v tento den spoustu pomocníků. No a na škaredou středu se přece nikdo nesmí mračit, protože by mu to vydrželo celý rok. Oblékli jsme si proto žlutá trička a zavolali sluníčko, aby nám bylo veselo. Nechybělo ani hromadné foto dětí a učitelek z celé školky. A teď už nás čeká jen naučit se koledu. Vajíčka už máme obarvená a o pomlázky se postarají tatínkové nebo dědečkové.

Tak tedy veselé Velikonoce a pozor, letos jsou 1. dubna, ať vás někdo nenapálí!

 

A co nás čeká v naší školce v dubnu? Je toho opravdu hodně: Den naruby, projekt „kniha“ a Žížalení, divadlo „PUK“, návštěva solné jeskyně, plavecký výcvik, sportovní školička, projekt se Sokolem a na konci měsíce Čarodějnický rej.

 

Kolektiv MŠ Zámecká

Jilemnice

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Eva Vaníčková
-zástupkyně ředitelky


Lidmila Fischerová
Bc. Diana Hloušková (MD)
Soňa Sofie Hlídková
Bc. Věra Janovská
Jana Jezdinská
Mgr. Markéta Kebrtová
Mgr. Monika Nosková
Veronika Nosková (MD)
Bc. Dana Novotná
-učitelky
Markéta Tringelová
- asistent pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ivana Jebavá
-administrativní pracovnice pro kuchyň
Margita Maršálková
-kuchařka
Kateřina Pochopová
-pomocná kuchařka
Marta Palasová
-školnice
Kateřina Brumlichová
-uklízečka
Aleš Pochop
-údržbář