ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMEČKU

V době adventu nastává čas těšení na vánoční cukroví, na Ježíška a dárečky. Podle tradice je však potřeba nejdříve rozsvítit vánoční stromeček před školkou. Vše jsme pečlivě přichystali a v pondělí 29. listopadu jsme už nemohli ani dospat.

Vloni nám pomáhala paní Zima a letos sám vládce hor pan Krakonoš. Vystoupal nad vrcholek Sněžky, začal rozhazovat kvítí a představte si, stal se zázrak – začalo sněžit. Vločky se lehce snášely z nebe a tančily spolu s barevnými kvítky malý předvánoční taneček. Nežli jsme Krakonošovi zazpívali koledy a přeříkali vánoční říkanky, byli jsme všichni zasněžení od hlavy až k patě. Dokonce i Krakonoš. Potom jsme napočítali do desíti a s posledním úderem krakonošovy hole do země, se stromeček rozsvítil. Byl krásný, plný světýlek a ozdobiček. Každé ráno nám svítí na cestu do školky, abychom ve sněhu nezabloudili. Od Krakonoše jsme ještě dostali na památku dřevěný knoflík a už jsme mu mohli zamávat na rozloučenou.

Odpoledne jsme se s rodiči podívali do krakonošova revíru. Hledali jsme pohádkové chaloupky a plnili rozmanité úkoly. Na jarmarku jsme si vybrali dáreček, podívali jsme se, jestli  v Betlémě spinká Ježíšek a na konci cesty jsme zazvonili na kouzelný zvoneček, který plní vánoční přání.

Na všechno bedlivě dohlížela krakonošova kamarádka sojka. Škoda, že nám přes rameno opět nakukoval  strašidlák koviďák. S tím si ale neporadí ani všemocný Krakonoš.

 

 

Šťastný nový rok 2022 a hodně zdraví přejí paní učitelky a děti z mateřské školy Kamarádka v Jilemnici.

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Eva Vaníčková
-zástupkyně ředitelky


Lidmila Fischerová
Bc. Diana Hloušková (MD)
Soňa Sofie Hlídková
Bc. Věra Janovská
Jana Jezdinská
Mgr. Markéta Kebrtová
Mgr. Monika Nosková
Veronika Nosková (MD)
Bc. Dana Novotná
-učitelky
Markéta Tringelová
- asistent pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ivana Jebavá
-administrativní pracovnice pro kuchyň
Margita Maršálková
-kuchařka
Kateřina Pochopová
-pomocná kuchařka
Marta Palasová
-školnice
Kateřina Brumlichová
-uklízečka
Aleš Pochop
-údržbář