Proměnlivý podzim ve Včeličkách

Školní rok 2021/2022 jsme zahájili 31.8.2021, kdy jsme ve školce měli adaptační hrací odpoledne. Většina rodičů a dětí přišla. Bylo to milé pro všechny.  Náš třídní vzdělávací program má název Hrajeme si s Včelkou Májou. V září jsme začali s pravidly třídy, při pobytu na školní zahradě i při procházce venku. Pravidla neustále opakujeme. Zkoumali jsme školku i její okolí. Poznávali jsme zeleninu a také jsme se s Včelkou Májou vydali do ovocného sadu a poznávali ovoce.

 

V září začalo polytechnické vzdělávání. Zpestřením byl výlet autobusem do Vrchlabí do KRNAPU, koběžkiáda a akce v Jilemnici – Den bez aut. Říjen byl měsícem pravého podzimu. S Májou jsme se zavítali podívat na pole a povídali si o sklizni a o všem, co k podzimu patří. Hráli jsme si na strašidýlka a s Májou zapalovali dýně. Ve třídě jsme si udělali halloweenské strašidelné dopoledne. Všechny děti i paní učitelky přišli v maskách. Povídání o dušičkách také nechybělo. V říjnu do školky přijelo maňáskové divadlo.

 

Přehoupl se listopad a vyhlíželi jsme svatého Martina na bílém koni. Mája dětem vysvětlila, že každý v úlu má svou práci a to jsme přirovnávali i k lidem ve společnosti – hráli jsme si na různá povolání. Na konci listopadu jsme se chystali na rozsvícení Vánočního stromečku. Někteří dostali strach i z čerta, ale nepředbíhejme – prosinec už na nás čeká.

 

Danča, Viki, Péťa

 

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Eva Vaníčková
-zástupkyně ředitelky


Lidmila Fischerová
Bc. Diana Hloušková (MD)
Soňa Sofie Hlídková
Jitka Hofmanová
Bc. Věra Janovská
Jana Jezdinská
Mgr. Markéta Kebrtová
Mgr. Monika Nosková
Veronika Nosková
Bc. Dana Novotná
-učitelky
Markéta Tringelová
- asistent pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ivana Jebavá
-administrativní pracovnice pro kuchyň
Margita Maršálková
-kuchařka
Kateřina Pochopová
-pomocná kuchařka
Marta Palasová
-školnice
Kateřina Brumlichová
-uklízečka
Aleš Pochop
-údržbář