Princ Bajaja na Valečově

Na začátku měsíce května jsme vyjeli za zážitky pod zříceninu hradu Valečov. Ráno jsme si museli přivstat, abychom byli včas na místě. Po příjezdu pod zříceninu hradu jsme se spolu s dalšími kamarády z jiných mateřských škol usadili na lavice a netrpělivě čekali na zahájení pohádky o princi Bajajovi. Dějem pohádky provázel šašek a my jsme viděli, jak Bajaja s živým koníkem Hombrem vysvobodil princeznu před drakem. Pohádku hráli herci se skutečnými rekvizitami a scéna byla postavená ze středověkých stanů. Děti se seznámily s tím, jak se oblékal princ do rytířské zbroje, jak se cvičil a sedlal rytířský kůň, jak se oblékal princ a princezna, jak se dříve hodovalo a spousta dalších zajímavostí.

Po ukončení pohádky se děti seznámily s některými dávnými řemesly. Také si vyzkoušely i nejrůznější dovednosti, například mlely obilí, praly na valše a vyrobily si nitku ze lnu. Dále si vyzkoušely rytířskou přilbu, potěžkaly středověké zbraně a dověděly se mnoho informací o životě koní a pohádkových draků.

Po dopoledni plném zážitků jsme se vydali na zpáteční cestu do školky. Shlédnutý program je součástí projektu Fabr z Pěnkavova dvora Takonín, jehož cílem je diváky nejen pobavit, ale i poučit.

Na zážitky dětí se můžete podívat na: https://eu.zonerama.com/MSBroucekValterickaJilemnice/Album/11416657?secret=h64wBD969hJkK613ejtjkMK5G

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Bc. Jana Farská
-zástupkyně ředitelky


Svatava Čechová
Zuzana Farská (MD)
Renáta Hrachová
-učitelky
Bc. Hana Šmídová
- učitelka, asistent pedagoga


Provozní zaměstnanci


Marie Šilhánová
-kuchařka, administrativní pracovnice
Marie Novotná
-školnice
Jaromír Horáček
-údržbář