Únor u Myšiček

Poslední zimní měsíc nás potěšil krátkou sněhovou nadílkou, které si však neužily všechny děti, protože nás pravidelně navštěvovaly rýmičky a kašlíky a tak každou chvíli někdo chyběl. Naštěstí některé z dětí vždy dorazily a nejoblíbenější ranní aktivitou se pomalu stával kvíz „Kdo není ve školce“. Děti se tak s přispěním kašlíků naučily rozpoznávat, kterému z nepřítomných kamarádů patří jaká značka…

Za příspěvek od našich sponzorů jsme dětem pro radost pořídili závěsný stan. Hned se v něm chtěly všechny děti ubytovat, na fotečce (viz fotogalerie) při prvním pokusu báječně vypadá, jak stan praská ve švech, ale do budoucna jsme zvolili maximální počet dva nájemníci najednou…byla by to jinak trošičku mela. Takže nyní již stan slouží tak, jak má – k relaxaci a zašíváníčku, pokud někdo přijde ráno nenaladěn a chce se schovat před celým světem…

Děti se těšily na karneval a v rámci výtvarných činností vyráběly karnevalové škrabošky, z nichž největší úspěch měly roztomilé kočičky. Děti vytrvaly u práce, dokud škrabošku nedokončily, protože byly zvědavé, jak jim to bude slušet na fotečce. Když pak nastal den karnevalu, sešlo se u Myšiček šest dětí a všichni jsme měli radost, že bacily tentokrát nezvítězily a mohli jsme si karneval společně užít. Všechny děti se zapojily do karnevalového veselí v maskách (i když ne všechny v těch samých, které si přinesly z domova), což zaslouží velkou pochvalu, protože stát se na chvíli „někým jiným“ nebývá pro naše děti pokaždé snadné. Před zrcadlem ve třídě nastala tlačenice, každý si chtěl zapózovat a někteří se na sebe nemohli vynadívat. Doktor začal ihned „ordinovat“ u plyšáků, Krokodýl s Broučkem se naháněli a nebylo jasné, kdo by chtěl koho spolknout. Spider-Man přepadával všechny kolemjdoucí, Sněhurka se držela upejpavě stranou a Policista … nu, ten měl z toho drobet těžkou hlavu, ale nakonec všechno zdárně ukočíroval. A potom jsme společně vyrazili do vestibulu školky, kde se k tanci a dovádění sešly děti ze všech tříd. Naše děti se zapojily do nacvičování tance „Ptáček“ a samozřejmě nechyběla karnevalová klasika „Mašinka“. Lítaly konfety a bouchaly petardy, a v nejlepším bylo načase přestat ((-:

K únorovému veselí přispěla také návštěva kouzelníka, který se dětem velmi zamlouval, někteří se smáli, až se za břicha popadali. A co teprve, když kouzelník vyčaroval opravdového živého králíka … Škoda, že drbat jej za ušisky nebylo dovoleno ((-:

Doufáme, že březen přinese více sluníčka a méně rýmiček, protože nás čeká spousta hezkých akcí, o které by nikdo neměl přijít…budeme držet palce!

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Mgr. Monika Králová, MBA
-ředitelka školy


Mgr. Jana Klikorková
-statutární zástupkyně ředitelky a zástupkyně pro pracoviště Roztocká


Bc. Hana Šmídová
Bc. Jitka Nosková
Mgr. Lucie Čadanová
Lucie Horáčková, Dis.
Marcela Streitová
Štěpánka Chlumská
Kristýna Bielicová, Dis.
Kateřina Kozáková, Dis.
Blanka Lamačová, Dis.
Eva Matyášová
-učitelky
Marcela Streitová
- asistent pedagoga


Milada Tužová
Miroslava Zimčáková
-asistenti pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ing. Marie Hájková
-vedoucí ekonomického úseku
Veronika Holmanová
-vedoucí školní jídelny
Jiřina Šírová
-hlavní kuchařka
Lubomíra Hartigová
- kuchařka
Jana Brožová
-pomocná kuchařka
Markéta Zuzánková
-školnice
Petra Žalská (zástup za paní Málkovou)
Zuzana Málková
-uklízečka
Michael Pitra
-údržbář