Únor u Veverek

Ikdyž je měsíc únor nejkratším měsícem v roce, nic nám nezabránilo užít si ho naplno. Krakonoš nás totiž vyslyšel a vykouzlil nám opravdovou zimu. Díky bohaté sněhové nadílce jsme tak mohli provětrat pekáče a lopaty, zařádit si při sněhové koulovačce či uplatnit svou fantazii při stavbě krásných sněhuláků. Všechny děti si pak na zahradě zasoutěžily na Zimních hrách, při kterých bylo jejich úkolem projít celkem šest stanovišť plných sněhových úkolů. Jak jinak, děti si u toho užily spoustu legrace.

Abychom se také podívali dál než do školky, vycestovali jsme za Eskymáky a přiblížili si život za polárním kruhem. Pověděli jsme si, kde leží Grónsko, jaká zvířata tam najdeme, a nejenže jsme si ukázali, v čem Eskymáci bydlí, ale zkusili jsme si dokonce z cukrových kostek iglů vyrobit. Tímto vším nás provázela básnička Mrzne a mrzne, kterou děti doplňovaly hudebními nástroji. A že jim to šlo!

Pak, kde se vzal, tu se vzal, navštívil nás kouzelník. Děti nadšeně pozorovaly všechna jeho kouzla a triky a přestože jsme se mu všichni dívali téměř pod prsty, žádná z nich jsme neodhalili. Některé děti si dokonce vyzkoušely, jaké to je, kouzelníkovi asistovat a být tak světu kouzel o trochu blíž. Celé představení pak završilo krásným kouzlem přeměny plyšového králíčka v živého. Pan kouzelník sklidil veliký potlesk a děti byly spokojené a plné nových zážitků.

Nejveselejším dnem se stal bezpochyby Karneval. V překrásných kostýmech jsme si užívali celý den, tančili, hráli si, zpívali a smáli se. Vyrobili jsme si ovocné špízy, ochutnali nápoje se zavřenýma očima a dokonce jsme losovali tombolu. Pak jsme se s ostatními třídami sešli na chodbě a společně si za doprovodu veselých písniček zatančili Macarenu nebo třeba Ptačí tanec.

Měsíc únor nám zakončily jarní prázdniny, které většina dětí trávila s rodiči či prarodiči při zimních radovánkách. Nás teď čeká měsíc březen a my se budeme těšit, jaké krásné a zajímavé dny nám přinese.

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Mgr. Monika Králová, MBA
-ředitelka školy


Mgr. Jana Klikorková
-statutární zástupkyně ředitelky a zástupkyně pro pracoviště Roztocká


Bc. Hana Šmídová
Bc. Jitka Nosková
Mgr. Lucie Čadanová
Lucie Horáčková, Dis.
Marcela Streitová
Štěpánka Chlumská
Kristýna Bielicová, Dis.
Kateřina Kozáková, Dis.
Blanka Lamačová, Dis.
Eva Matyášová
-učitelky
Marcela Streitová
- asistent pedagoga


Milada Tužová
Miroslava Zimčáková
-asistenti pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ing. Marie Hájková
-vedoucí ekonomického úseku
Veronika Holmanová
-vedoucí školní jídelny
Jiřina Šírová
-hlavní kuchařka
Lubomíra Hartigová
- kuchařka
Jana Brožová
-pomocná kuchařka
Markéta Zuzánková
-školnice
Petra Žalská (zástup za paní Málkovou)
Zuzana Málková
-uklízečka
Michael Pitra
-údržbář