ZIMA U KYTIČEK

S prvními sněhovými vločkami jsme na konci listopadu na zahradě mateřské školy rozsvítili vánoční stromeček. Pomohl nám svatý Petr, který obdaroval děti kouzelným klíčem od nebeské brány. Když jsme splnili všechny úkoly, které na nás čekaly schované na školní zahradě, stromeček zazářil v celé své kráse.

Hned na to přiskotačili pekelníci s andílkem a Mikulášem. Čertíci byli hodní, naučili jsme se pro ně básničku a dostali od nich na oplátku dobroty.

Pak už se blížila vánoční nadílka. Ježíšek nám nadělil pod stromeček spoustu hraček a také pro každého malý polštářek, který jsme si mohli odnést domů, nebo nechat ve školce na pelíšku. Těšili jsme se, jak ukážeme maminkám a tatínkům, co vše jsme se ve školce od září naučili, ale místo vánočního posezení u cukroví jsme skoro všichni leželi doma a pili čaj s citronem. Bacily nad námi vyhrály. Ale příště už se jim to nepovede.

Hned v lednu jsme totiž měli ve školce důležitou návštěvu. Byla to paní doktorka z Vrchlabské nemocnice, která nám ukázala, jak si máme správně mýt ruce, abychom bacily porazili.

V pátek 6. ledna za námi přišli Tři králové. Byli to kamarádi od Berušek. Bylo jich sice o trochu víc, ale moc jim to slušelo. Společně jsme si zazpívali koledu a smlsli si na dobrotách. No a ke konci ledna nám přišli zahrát příběh o třech králích děti ze základní školy z divadelního kroužku. Moc se nám to líbilo.

Ve středu 25. ledna jsme se konečně dočkali pořádné sněhové nadílky a tak jsme mohli vyrazit na kluzáky. Nejprve jsme trochu trénovali a potom jsme uspořádali závody. Každý z nás dostal startovní číslo a hurá na to! Ale nemyslete si, nebylo to jenom ježdění z kopce. Museli jsme také sami vylézt do kopce a potom ještě doběhnout přes loučku pro odměnu. Nebyla to žádná legrace, pěkně jsme se unavili, ale zvládli jsme to. Důkazem byly diplomy a medaile.

Ještě ten den odpoledne si byli naše maminky a tatínkové popovídat s paní logopedkou u Motýlků, aby věděli, jak na naše líné jazýčky.

A je tu únor. Hned na začátku jsme vyrazili do kulturního domu na taneční představení Kaleidoskop. Představení se nám moc líbilo, viděli jsme tam spoustu starších kamarádů.

V úterý 14. února jsme měli důležitý úkol. Šli jsme fandit na lyžařské závody Berušek a Včeliček. Vybavili jsme se všemožnými rachtadly a rachotidly, na hlavu si navlékli fandící čepice a rozcvičili hlasivky. Nouzov se celý otřásal, jak jsme kamarády povzbuzovali. Běželi jako skuteční závodníci.

Na konci února jsme se veselili se Sněhurkou a trpaslíčkem na karnevale. Soutěžili jsme v nošení vajíček, v házení míčků klaunovi do pusy, v chytání bublin z bublifuku, taky ve zpěvu s mikrofonem a nakonec byla i pořádná diskotéka. Bříška jsme si naplnili v kiosku u baby Jagy a vyfotili se ve fotoateliéru u klauna. Moc jsme si to užili a ještě jednou děkujeme maminkám za krásně připravené masky a převleky.

Ve čtvrtek 2. března jsme byli na koncertě v základní umělecké škole. Děti nám tam společně se svými učiteli představili spoustu hudebních nástrojů. Na každý nám zahráli nějakou písničku. Některé nástroje jsme ani neznali. Nejvíc se nám líbila elektrická kytara, ta dělala největší rámus.

O týden později jsme šli do divadla do kulturního domu. Cesta byla dlouhá, ale kamarádi z Berušek nás doprovodili, takže jsme se stihli vrátit i do školky na oběd.

Teď už se těšíme, až na okénko zaklepe jaro a budeme se chystat na Velikonoce.

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Eva Vaníčková
-zástupkyně ředitelky


Lidmila Fischerová
Bc. Diana Hloušková (MD)
Soňa Sofie Hlídková
Jitka Hofmanová
Bc. Věra Janovská
Jana Jezdinská
Mgr. Markéta Kebrtová
Mgr. Monika Nosková
Veronika Nosková
Bc. Dana Novotná
-učitelky
Markéta Tringelová
- asistent pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ivana Jebavá
-administrativní pracovnice pro kuchyň
Margita Maršálková
-kuchařka
Kateřina Pochopová
-pomocná kuchařka
Marta Palasová
-školnice
Kateřina Brumlichová
-uklízečka
Aleš Pochop
-údržbář