Konec školního roku u Kytiček

A je tu květen. Hned na začátku jsme se fotili na školní zahradě. Moc nám to na fotografii sluší. Dva dny na to jsme konečně probouzeli broučky. Počasí se umoudřilo a tak jsme mohli putovat od jednoho broučího domečku k druhému a plnit úkoly, které si na nás broučci vymysleli.Připravili jsme také dárečky pro nové děti, které přijdou k zápisu. Každé od nás dostane kytičku v nazdobeném květníčku a musí se o ní pěkně starat, jako pyšná princezna v pohádce. Až kytička vykvete, bude čas, přijít do školky.

Letos jsme se také šli podívat do kulturního domu na Kaleidoskop. Moc se nám tam líbilo a viděli jsme tam tancovat spoustu známých kamarádů. 18. května jsme společně s maminkami a tatínky oslavili Den rodin. Připravili jsme občerstvení, krátké vystoupení a piknik na zahradě. Nechyběla ani kulišárna, kterou nikdo nečekal. Maminky soutěžily ve věšení prádla a tatínkové v zatloukání hřebíků. Za odměnu dostali medaili a velkou pusu. Samozřejmě od svých dětí.

Potom už tu byla pro změnu oslava Dne dětí. A to už jsme v červnu. Jeli jsme vláčkem z jedné stanice do druhé a všude plnili úkoly. Jezdili jsme na koloběžce, prolézali tunelem, přelezli překážkovou dráhu, házeli míčem, skákali gumu, hráli floorball a fotbal, běhali se zavázanýma nohama. Na konci jsme si vyrobili létající talíř. No a hlavně – opekli jsme si buřtíka a zajedli ho výborným koláčkem, který nám připravily paní kuchařky.

Za dva dny jsme šli na návštěvu do parku do „Hamaka čítárny“. Pomohli jsme Jaromilovi uzdravit princeznu a se žížalákem Fandou jsme kypřili kompost. Také jsme si 8.června zaskákali na skákacím hradu. Byla to odměna za výtvarnou soutěž od Včeliček a všech rodičů, které nám dali hlas v internetovém hlasování. Ještě jsme zašli k Motýlkům a vybrali jsme si u nich značky na příští rok. A co nás ještě čeká? Návštěva kamarádů, kteří přijdou ze Spořilovské školky. Potom výlet vláčkem do Jablonečku, mlsání v cukrárně za penízky utržené za sběr papíru. A nakonec poslední cinkání u Kytiček. Pěkně zvesela a ve vtipných kostýmech se s vámi pro letošní školní rok loučíme.

 DSC_0169(1)

Bylo nám s vámi dobře, děkujeme.

KRÁSNÉ PRÁZDNINY
vám přejí paní učitelky z Kytiček
Janička a Monička

Personál MŠ

Pedagogické pracovnice


Eva Vaníčková
-zástupkyně ředitelky


Lidmila Fischerová
Bc. Diana Hloušková (MD)
Soňa Sofie Hlídková
Jitka Hofmanová
Bc. Věra Janovská
Jana Jezdinská
Mgr. Markéta Kebrtová
Mgr. Monika Nosková
Veronika Nosková
Bc. Dana Novotná
-učitelky
Markéta Tringelová
- asistent pedagoga


Provozní zaměstnanci


Ivana Jebavá
-administrativní pracovnice pro kuchyň
Margita Maršálková
-kuchařka
Kateřina Pochopová
-pomocná kuchařka
Marta Palasová
-školnice
Kateřina Brumlichová
-uklízečka
Aleš Pochop
-údržbář